Historische kaart Haarlemmermeer

Informatie

Sierkaart

Opdrachtgever:

Atelier Kessler  |  Haarlemmermeermuseum Cruquius

Competenties:

Cartografie  |  Communicatie  |  Vormgeving  |  Adobe Illustrator

Historische kaart van de Haarlemmermeer

Opdracht:

Wat interessant is aan een historische kaart van de Haarlemmermeer is dat de Haarlemmermeer niet zo’n lange historie heeft.

Toch vroeg Atelier Kessler Maps Maps Maps een historische kaart te maken van de Haarlemmermeer. In opdracht van Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

De Haarlemmermeer is ingepolderd in de jaren 1849-1852. Sindsdien een van de grootste gemeenten van Nederland. Het Cruquiusmuseum wil aan de hand van een aantal kaarten het verhaal van de Haarlemmermeer in beeld brengen. De eerste kaart verteld over de eerste periode na de drooglegging.

De kaart heeft erg veel te communiceren. Het eerste wat we moeten doen is een duidelijke hiërarchie aanbrengen in de informatie. De opdrachtgever vind dat niet altijd leuk maar het is van belang te begrijpen dat niet alle informatie dezelfde aandacht kan krijgen. Daarvan wordt een kaart druk en onoverzichtelijk. Wat is het verhaal dat je met de kaart wil vertellen?

In dit geval heb ik de kaart niet alleen laten vertellen waar de belangrijke locaties in de Haarlemmermeer waren (en nog zijn), ook heb ik de kaart zelf een Historisch uiterlijk meegegeven.

ps Maps Maps Maps is graag een onderdeel van de volledige reeks kaarten. We houden je op de hoogte van het vervolg.

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Vertel het je vrienden

Deel dit op je favoriete netwerk