Henk de Velde: Mij Zee, Mijn Leven

Informatie

Routekaarten

Opdrachtgever:

Reijers Kaartproducties  |  ANWB

Competenties:

Cartografie  |  Marker (handwerk)  |  Vormgeving  |  Adobe Photoshop

Zeilroute van Henk de Velde naar Spitsbergen

Opdracht:

Soms komt er een opdracht voorbij waar je meteen blij van wordt. Dit is er zo een.
Henk de Velde is een van Nederlands bekendste zeezeilers. Al sinds 1978 (een jaar voor mijn geboorte) vaart De Velde de hele globe over. Hij heeft meerdere boeken voortgebracht en nu komt daar ‘De Zee, Mijn Leven’ bij.

‘De Zee, Mijn Leven’, is een retrospectief op dit avontuurlijke bestaan. De lezer ervaart wat iemand drijft om keer op keer weer het avontuur op te zoeken. Hij wordt meegenomen op fantastische reizen met soms spannende momenten. Een boek om heerlijk bij weg te dromen en te genieten van een leven dat we zelf stiekem ook wel wensen. 

 

Maps Maps Maps kreeg van Reijers Kaartproducties de vraag om bij deze avonturen mooie routekaarten te creëren. In opdracht van ANWB.

Bij zo een opdracht komt Maps Maps Maps unieke karakter naar voren.
De specialiteit ligt bij de vormgeving van kaarten naast het technische aspect. Bij het ontwerpen streef ik ernaar de lezer een ‘sense of place’ te geven wanneer deze de kaart bekijkt. Het gevoel dat het speficieke gebied of de reis met zich mee brengt.

Voor de kaarten van dit boek heb ik me laten inspireren door het handwerk van de oude ontdekkingsreizigers. De aandacht in de kaarten van net ontdekte gebieden werkt aanstekelijk en maakt een groot plezier los. Ik wil de kaarten voor dit boek het plezier en de vrijheid meegeven die De Velde gevoeld moet hebben op zijn lange reizen.
Om die reden ben ik deze kaarten begonnen met handwerk. Een wit vel en markers. De afwerking is digitaal.

“Waar de meeste cartografen vooral technisch zijn ingesteld kan Maps Maps Maps een kaart met een extra illustratieve laag laten communiceren. Deze laag is er dankzij de vormgevings achtergrond van Chiel.

Maps Maps Maps betekent voor mij een vergroting van mijn aanbod omdat we nu ook opdrachten kunnen aannemen die om een grote sfeerbeleving vragen.”

Mac Reijers

Cartograaf en manager
Reijers kaartproducties

ps ‘Mijn Zee, Mijn Leven’ van Henk de Velde is zover ik weet overal te koop. Support you local book store.

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Vertel het je vrienden

Deel dit op je favoriete netwerk