Hoe zie ik cartografie

Cartografie is de kunst om geografische informatie (een gebied) in beeld te brengen en overzichtelijk te maken.
Cartografie is toegepaste kunst. Wat we maken heeft een doel. Neem Mercator, hij heeft de meest gebruikte projectie van allemaal gecreëerd. Maar deze projectie is totaal onrealistisch. Mercator wist dat. Hij heeft de kaart met een heel specifiek doel gemaakt. Namelijk vaarroutes. De kaart stelt schippers in staat om via rechte lijnen de oceaan over te steken. Het kompas te richten en gaan.

Dat wij deze projectie nu als realistisch wereldbeeld inzetten zou Mercator niet hebben goedgekeurd.

Het is langzaam zo gegroeid dat de meeste cartografen zich vooral bezighouden een zo natuurgetrouwe visualisatie te maken en vergeten hier veelal de gebruiker. Technische hoogstandjes voeren de boventoon en de communicatie neemt een stapje terug.
Niet bij mij.

Wat we maken heeft een doel maar dat doel is niet de techniek.

Het feit dat het onmogelijk is om een bol in een platte afbeelding te krijgen geeft mij de vrijheid om aan andere, belangrijkere kanten van de kaart te denken. Namelijk hoe breng ik de informatie over op een bezoeker, hoe breng ik het gevoel van een plek tot leven en hoe naam ik de bezoeker mee in een gevoel.

Mijn passie en talenten in combinatie met de behoefte van mijn opdrachtgevers komen samen in mijn kaarten.

De kaart wordt nog niet altijd gezien als een verlengstuk van van de marketing strategie. Maar, als de kaart enkel wordt gezien als gebruiksvoorwerp is dat zonde en haal je niet het maximale uit je communicatie.
Alles draait om beleving. Behalve dat je je bezoeker niet uit de beleving wil halen is de kaart een belangrijk contactmoment waarbij je hem of haar van veel informatie kunt voorzien.

Elk project start vanaf nul en is compleet maatwerk naar jouw behoeften en doelen.
Een goede kaart brengt een gebied tot leven.

 

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest