Supergave kaart van Springfield (The Simpsons). Leuk!

Je kent ze vast wel. Het wandelende geel gekeurde cliché van een Amerikaanse familie. Iedereen van mijn generatie is er mee opgegroeid maar dat is niet de enige generatie die dat kan zeggen. Over iets meer dan een week begint het 28ste seizoen van The Simpsons en dat is bijzonder. Zo bijzonder dat het vorige week uitgekomen boek ‘TV (The Book)’ de serie heeft uitgeroepen tot beste televisieserie ooit. Hiermee laten Bart en Homer The Sopranos (op 2) en The Wire (op 3) achter zich. Twee verschrikkelijk goede series die in mijn top 5 op plek 1 en 2 terecht waren gekomen.

Of ‘The Simpsons’ de eerste plek verdient is een leuk debat en ik nodig iedereen uit dat in de comment hieronder te voeren maar dat is niet waar ik het over ga hebben. Deze eerste plek is enkel een springplankje om het bovenstaande pareltje te laten zien. Een fan is nachtenlang bezig geweest om heel Springfield in kaart te brengen en als je denkt dat het er op veel plekken nog lelijk en schetsmatig uitziet is dat omdat hij naar eigen zeggen nog niet klaar is. Neem eens een kijkje op de website want het origineel is klikbaar en op veel plekken krijg je een screendump van de locatie uit de serie. Leuk!

Hopelijk komt hij de komende tijd nog een stuk verder en gaat de kaart er uitzien zoals de kaart van Krustyland. Het pretpark van Krusty the Clown. Een karakter uit de serie dat naarstig jaagt op Bart.

De serie heeft wel een gave kaart van Krustyland uitgegeven.
Wat deze niet afgemaakte kaart voor mij zo goed maakt is het goede overzicht dat het geeft van een fictief maar oh zo doorsnee stadje. De makers hebben zich er waarschijnlijk nooit aan gewaagd omdat er vermoedelijk geen kloppend geheel van te maken is. Wellicht klopt er bij nadere inspectie ook geen fluit van deze kaart en toch geeft het een heel goed beeld van Springfield. De feiten vormen in dit geval een ‘minor detail’ en hinderen de beleving niet, je kunt uitgelaten deze bijzondere stad induiken.
Zelf hebben we bij Maps Maps Maps ook wat fictieve kaarten mogen maken en dat is heel leuk en dankbaar werk. Dus als u nog eens een kaart nodig heeft bij uw boek of film dan kunt u altijd even bellen of mailen.

Hieronder staan een aantal leuke voorbeelden van fictieve gebieden die we in kaart hebben mogen brengen. De eerste twee zijn voor een onderneming die aan de hand van twee eilanden de basis van fuseren uitlegt en voor het derde voorbeeld hebben we het boek  (waar het bij hoort) nauwkeurig gelezen, aantekeningen gemaakt en de plaatsjes, dorpjes, kerken en haventjes precies kunnen plaatsen zoals het in het boek beschreven staat.

Follow us

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Vertel het je vrienden

Deel dit op je favoriete netwerk