Gigantisch vette Cali-Kaart

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik naast een zwak voor wandelen een zwak voor Californië heb. In 2012 heb ik een grote rondrit mogen maken door o.a. California en daar de paden van Yosemite, Death Valley en Joshua Tree belopen. Het was een bijzondere reis die ik niet snel zal vergeten en wanneer ik de kaarten van die National Parks erbij pak komt dat gevoel weer helemaal terug. Dat is wat kaarten voor mij kunnen doen. Het opent een wereld waar ik helemaal in op kan gaan. En laat nu net de bovenstaande kaart op mijn pad komen. Een zeer gedetailleerd ontwerp waarin twee liefhebberijen samen komen in één gigantische kaart. Huuuuuuuuuuu!
Eén gigantische wandelkaart van Californië.
Het project om alle officiële wandelroutes van Californië op één kaart te zetten is begonnen door Jason Mandly, een luchtzuiverheidscontroleur en fervent wandelaar. Hij begon dit omdat hij zelf aan zijn muur een kaart wilde waar hij op kon aangeven welke paden hij had gelopen en toen hij er achter kwam dat deze kaart niet bestond startte hij zijn eigen kaart.

Het is waarschijnlijk niet zo gek dat deze kaart niet bestaat want los van het feit dat hij vreselijk cool is, is hij wellicht wat onpraktisch. De volledige kaart is namelijk 40 x 60 inch wat neerkomt op net iets over de 1 x 1,5 meter. Niet een formaat dat je daadwerkelijk mee uit wandelen neemt. Deze kaart heeft dus een andere functie. De prikkels voor het wandelen aanjagen en de liefde voor natuur. En na afloop van het wandelen de plekken kunnen terugzoeken en aanwijzen, daar waar je je even buiten de bewoonde wereld begaf. Deze kaart herbergt emotionele waarde; voorpret en herinneringen.

De gehele kaart is meer dan 1 x 1,5 meter.
Routekaarten ontwerpen is ontzettend leuk werk. Het is uiteraard fantastisch om zo’n prachtige kaart te mogen maken maar Jason Mandly is er wel even twee jaar mee bezig geweest.

Wil je de kaart kopen dan zul je een Amerikaanse vriend moeten inschakelen want versturen naar Nederland gaat nog niet. Je zult ook even geduld moeten hebben want momenteel zijn ze uitverkocht en kan Mandly niet tegen de vraag op werken. Dus eigenlijk is het wanneer je nu besteld een fantastisch Sinterklaas cadeau.

De kaart is te koop op de site van Mandly voor zo’n $ 20,-.

 

Ps: Heb jij nog een bijzondere kaart liggen? Stuur deze of een kopie ervan naar info@mapsmapsmaps.nl om te bespreken. Vind ik leuk!

Follow us

2 Reacties

 1. Bram Wondergem

  Hoi Chiel,

  Er ligt hier een oude Winkler Prins atlas uit 1950 te verstoffen.
  Heb jij daar misschien interesse voor?

  Groet,
  Bram

  Antwoord
  • Maps Maps Maps

   Ja zeker. Ben benieuwd. Ik zal binnenkort even contact opnemen want we gaan eerst met (een korte) vakantie.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Vertel het je vrienden

Deel dit op je favoriete netwerk